9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması Jüri üyeleri açıklandı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından geleneksel hale getirilen 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın jüri üyeleri belli oldu. Yarışmanın son başvuru tarihi 14 Ağustos.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması Jüri üyeleri açıklandı

Üniversitelerin endüstriyel tasarım, mimarlık ve sanat bölümü öğrencileri ile sektör profesyonellerinin katılımına açık olan 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması jüri üyeleri açıklandı. “Öğrenci” ve “Profesyonel” olmak üzere iki kategoride başvuruların kabul edildiği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda başvuru projeleri Türkiye’nin önde giden mimar ve iç mimarlarının yanı sıra değerli akademisyenlerden, sektör temsilcilerinden ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği yetkililerinden oluşan bir seçici kurul tarafından değerlendirilecek.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması jüri üyeleri İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Mimar Akın Gölcük, Çinici Mimarlık Kurucusu Mimar Can Çinici, NUN|Architecture & Design Kurucusu Mimar Celaleddin Çelik, GMW MIMARLIK Ortağı Mimar Dicle Demircioğlu, DGA-Dila Gökalp Architects Kurucusu Mimar Dila Gökalp, Tekeli-Sisa Mimarlık Ortağı Dilgün Saklar, EDDA Architecture Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, Arkitera Mimarlık Merkezi Genel Koordinatörü Emine Merdim Yılmaz, Ege Maden İhracatçıları Birliği TİM Delegesi Prof. Dr. Faruk Çalapkulu, Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Mimar Feza Ökten Koca, MTM Mimarlık Kurucusu Mimar Hasan Kıvırcık, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Yurdakul, Editör ve Mimar Neslihan İmamoğlu, Mimaristudio Kurucu Ortağı Mimar Önder Kul, YTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Pınar Sipahi, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Recep Coşkun Bozanlı, Işık Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Saltuk Özemir, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Alkan, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği TİM Delegesi Vedat Öksüz, IGLO Architects Kurucu Ortağı Mimar Zafer Karoğlu ve İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Zeynep Yazıcıoğlu Halu’dan oluşuyor.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması sonucunda “Profesyonel” ve “Öğrenci” kategorilerinde dereceye girenlere toplam 86 bin TL’lik para ödülü verilecek. Yanı sıra her iki kategoride de ilk üçe giren tasarımcılar, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yurt dışı tasarım eğitimi bursu şansı yakalayacaktır.

Türk doğal taş sektörünün sürdürülebilir bakış açısıyla büyümesine ve gelişmesine katkı sağlamak hedefindeki yarışmaya; “Mimari, Kentsel Alanlar, Dekoratif Ürünler, Mobilya, Yaşam Alanları (Duvar, Zemin) için Yeni Yaklaşımlar ve Uygulamalar, Banyo ve Mutfak, Kamusal Alan Heykelleri” başlıklarından sadece biri ile katılım sağlanabiliyor. Yarışma kapsamında Türk doğal taşlarının kullanılması zorunluyken, toplam maden ihracatında 1,8 milyar dolarlık yer kaplayan mermer, traverten, granit, oniks, kayağan taşı, kireçtaşı, andezit, bazalt kullanımı ise öncelikli materyaller olarak açıklandı.

Ödüllerin, Türkiye’de tasarım kültürünün oluşmasına ve Türk tasarımcılarının dünyaya tanıtılmasına katkı sağlayan ve her yıl Kasım ayında düzenlenen Design Week Turkey (Türkiye Tasarım Haftası) 2020’de sahiplerine teslim edilmesi planlanmaktadır.

Yarışma başvuruları www.dogaltastasarimyarismasi.com web sitesi üzerinden tek aşamalı ve online olarak önkayıtsız alınıyor ve katılım için herhangi bir belge ya da pafta teslimi gerekmiyor. Yarışma başvuruları 14 Ağustos Cuma günü saat 17:30’a kadar devam edecek.

Seçici Kurul Üyeleri:

AKIN GÖLCÜK, MİMAR

İSTANBUL MADEN İHRACATÇILARI BİRLİĞİ DENETİM KURULU ÜYESİ

1977 yılında Diyarbakır’da doğdu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden, 2012 yılında ise ikinci lisansını tamamlayarak Dicle Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Eş zamanlı olarak Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 2001 yılından beri serbest çalışan Akın Gölcük, birçok kentin imar planları çalışmasında yer aldı ve plan müellifi oldu. Diyarbakır, İstanbul, Edirne, Artvin, Kastamonu, Zonguldak, Muğla gibi Türkiye’nin farklı şehirlerinde şehir planlama çalışmaları yaptı. Akın Gölcük’ün Diyarbakır ve İstanbul’da yapımı tamamlanan mimari çalışmaları da yer almaktadır. Özel ilgi alanı olan doğal taş üzerine yıllardır kendi firmasında Türk doğal taş ihracatı yapan Gölcük İMİB, TMMOB, DİSİAD ve DİTAM gibi sivil toplum kuruluşlarına üye olmakla beraber aktif görevler de aldı.

CAN ÇİNİCİ, MİMAR

ÇİNİCİ MİMARLIK

1962 yılında doğdu. ODTÜ (MA, 1989) ve Londra Architectural Association’da (AA Grad Dipl., 1991) eğitim gördü. Ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok ödül kazandı. Bunlar arasında 1995 yılında TBMM Cami ile Uluslararası Ağa Han Mimarlık Ödülü’nü, 1999’da Tepe Mimarlık Vakfı Ödülü’nü ve Ulusal Mimarlık Ödülleri’ni (1994 ve 2014) saymak mümkündür. Aralarında 2008 - 2009 yılları arasında WA Community tarafından düzenlenen “7 Architects – 7 Hills” ve 2012 Venedik Mimarlık Bienali kapsamındaki “Traces of Centuries and Future Steps” sergileri de olan uluslararası organizasyonlara davet edildi. 2007 – 2012 arası Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans Programı'nda atölye yürütücüsü ve kurucu olarak görev aldı. Halen Çinici Mimarlık bünyesinde faaliyet göstermektedir.

CELALEDDİN ÇELİK, MİMAR

NUN | ARCHİTECTURE & DESİGN

Celaleddin Çelik Kadıköy Anadolu Lisesi'nden mezun oldu, Mimar Sinan Üniversitesi'nde mimarlık eğitimini tamamladı. 2013 yılında halen mimarlık kariyerine devam ettiği NUN | Architecture & Design'ı kurdu. TRT Haber'de yayınlanan “Gelenekten Geleceğe” programını hazırlayıp sunmuştur. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve İstanbul Şehir Üniversitesi'nde mimari proje dersleri vermektedir.

DİCLE DEMİRCİOĞLU, MİMAR

GMW MIMARLIK

1993 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan Dicle Demircioğlu 2003 yılında GMW MIMARLIK bünyesine mimar olarak katılmış; ulaşım yapıları, oteller ve ofis binaları gibi farklı ölçekli projelerin tasarım, tasarım geliştirme ve uygulama projelerinin hazırlanması ve proje yönetiminde görev almıştır. 2008 yılında idari yönetim ve iş geliştirmeden sorumlu direktör, 2011 yılında ise ortak olmuştur. GMW MIMARLIK bünyesinde yönettiği başlıca projeler; Kuwait Uluslararası Havalimanı, Roma Fiumicino Havalimanı, Avrasya Tuneli Destek Binaları, Medine Prince Mohammed Bin Abdulaziz Havalimanı, Haramain Medine Hızlı Tren Garı, Tahran Havalimanı, Esenboğa Havalimanı Devlet Hava Araçları Hangarı, Vodafone Türkiye Genel Müdürlük Binası ve Kahire Havalimanı 3. Dış Hatlar Terminali’dir.

DİLA GÖKALP, MİMAR

DGA-DİLA GÖKALP ARCHİTECTS

Dila Gökalp, 2006 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir Bölge Planlama ve Mimarlık bölümlerinden birincilikle mezun oldu. Poiltecnico di Milano’da aldığı mimarlık eğitiminin ardından 2011 yılında İTÜ Mimari Tasarım yüksek lisans derecesini aldı. Halen İTÜ Mimari Tasarım doktora programında akademik çalışmalarına devam etmektedir. Dila Gökalp, İTÜ başta olmak üzere, birçok üniversite ve yarışmalarda jüri üyeliği, tasarım stüdyosu yürütücülüğü ve çalıştaylar yürüttü. Mimari pratiğinin yanısıra uluslararası konferans ve toplantılarda mimari tasarım alanlarındaki çalışmalarını sunmaya devam etmektedir. Gökalp, akademik başarıları yanısıra Barcelona, Milano ve Tokyo’da ileri gelen mimarlık ofislerinde çalışarak uluslararası deneyimler edindi. 2009 yılından itibaren ise kurucusu olduğu DGA - Dila Gökalp Architects ile çeşitli mimari tasarım yarışmalarına katıldı ve ödüller aldı. Basılı ve dijital yayın organlarında proje ve yazıları yayınlandı. 2020 yılından itibaren Londra'ya taşınarak daha geniş bir coğrafyayı hedef alan DGA - Dila Gökalp Architects, Avrupa ve Ortadoğu bölgesindeki projelerine devam etmektedir.

DİLGÜN SAKLAR, MİMAR

TEKELİ-SİSA MİMARLIK

İlk ve orta öğrenimini Ankara'da, lise öğrenimini İstanbul Çamlıca Kız Lisesi'nde tamamlamıştır. 1979 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümü'nden mezun olan Dilgün Saklar 1980 yılında Doğan Tekeli - Sami Sisa Mimarlık bürosunda çalışmaya başlamış, 2004 yılına kadar aralıksız olarak firmada proje yöneticisi olarak çalışmıştır. 2004 yılında şirketin Tekeli - Sisa Mimarlık Ortaklığı olarak yeniden yapılanması ile beraber ortaklığa katılmıştır. Mimari üretimleri dışında YEM yayınları tarafından yayınlanan "Doğan Tekeli - Sami Sisa, Projeler - Yapılar, 1954 -1994" kitabını yayına hazırlamıştır. Serbest Mimarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Dilgün Saklar bir çocuk sahibidir.

EDA TAHMAZ, İÇ MİMAR

EDDA ARCHİTECTURE

1991 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Bölümü’nden ikincilikle mezun olan Eda Tahmaz, daha sonrasında eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde birincilikle tamamladı. 1991-1995 mezuniyet ve öğrencilik yıllarında birçok restorasyon projeleri ve uygulama çalışmasında yer alarak, 1997 yılında University of Illinois at Chicago (UIC) Endüstriyel Tasarım Bölümü’nün ardından Chicago’da bulunan Bilim ve Endüstri Müzesi’nde tasarımcı olarak görev aldı. Yaklaşık 10 senelik farklı alanlarda, farklı firmalar ile yaptığı çalışmaların ardından, 2000 senesinden beri İstanbul merkezli kendi pratiğini hayata geçirerek devam eden Eda Tahmaz, 2008 yılından beri kurucusu olduğu EDDA Architecture bünyesinde çalışmalarına devam ediyor. Gerçekleştirdiği projelele IDA (International Design Awards), European Property Awards, 2A Architecture & Art Magazine gibi uluslararası yarışmalarda ödüller almıştır.

EMİNE MERDİM YILMAZ, MİMAR

ARKİTERA MİMARLIK MERKEZİ

1978 yılında İstanbul’da doğdu. Orta ve lise eğitimini Erenköy Kız Lisesi’nde tamamladı. 1995 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’ne girdi ve 2000 yılında mimarlık eğitimini tamamladı. Mimarlık eğitimi boyunca Erözü Mimarlık’ta ve Önder Tuncay’ın yanında staj yaptı. 2000 yılında İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Yapı Kürsüsü Yapı Elemanları Bölümü’nde başladığı yüksek lisans eğitimini tamamlamadı. 2001 yılında Sinan Genim’in ofisinde ve Patara Arkeolojik Kazısı’nda çalıştı. 2002-2006 yılları arasında Arkitera Mimarlık Merkezi’nde editörlüğü görevini yürüten Emine Merdim Yılmaz 2006 -2013 yılları arasında Yayınlar Direktörü olarak görev aldı. Halen Arkitera Mimarlık Merkezi Genel Koordinatörü olarak görevini sürdürmektedir.

PROF. DR. FARUK ÇALAPKULU

JEOLOJİ MÜHENDİSİ, MADEN YATAKLARI JEOKİMYA PROFESÖRÜ (EMEKLİ)

EGE MADEN İHRACATÇILARI BİRLİĞİ TİM DELEGESİ

1945’te Niğde’de dünyaya gelen Faruk Çalapkulu, jeoloji mühendisi ve emekli maden yatakları jeokimya profesörüdür. Kariyer yaşamı boyunca mermer ve maden yatırımları konusunda birçok projenin planlama, yatırım ve işletme aşamalarında proje koordinatörü olarak görev yaptı. Mermer ve doğal taşların, metalik madencilik ve endüstriyel ham maddelerin çıkartılması, işlenmesi ve pazarlanması alanlarında danışmanlık hizmeti verdi. Kuruluşunda ve sonrasında MARBLE fuarlarında danışma kurulu üyeliği yaptı. Fabrika-okul modeli, üreterek teknik öğretim yönteminin planlaması ve uygulaması konusunda teknik mesleki eğitim organizatörlüğü yaptı. 2002 yılından beri doğal taş ihracatçı şirketi Stonext A.Ş. ve Egejeoteknik Ltd. Şti’nin hissedarı olan Faruk Çalapkulu Ege Maden İhracatçılar Birliği TİM Delegesi’dir.

FEZA ÖKTEN KOCA, MİMAR

ELİPS TASARIM MİMARLIK

Feza Ökten Koca İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezuniyetinin ardından İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Bina Bilgisi yüksek lisansı yaptı. 1999 senesinde Elips Tasarım Mimarlık ofisini kurdu. Mimari tasarım hizmetleri ile başladığı yolculuğuna yıllar içinde iç mimari tasarım ve anahtar teslim uygulama işlerini de ilave etti. Özellikle konut, ticari alanlar, yeme-içme, mağazacılık ve eğitim alanlarında projeler üretmektedir. Bu süreçte mobilya ve aydınlatma tasarımları da üretmeye başlayan Elips Tasarım Mimarlık, daha sonra bu çalışmaları FEZA markası altında yürütmeye karar vermiştir. Feza Ökten Koca, meslek yaşamı boyunca projeleri ve tasarımlarıyla pek çok uluslararası ödülün sahibi oldu. Halen İstanbul Medipol Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak proje yürütücülüğü de yapmaktadır.

HASAN KIVIRCIK, MİMAR

MTM MİMARLIK

Hasan Kıvırcık 1958 yılında Antalya'da doğdu. İlk ve orta eğitimini Antalya'da tamamladı. Yıldız Üniverisitesi Mimarlık Fakültesi’ni 1989'da, Mimari Tasarım dalında yüksek lisansını 1991 yılında tamamladı. 1989'dan beri kendi ofisinde serbest mimarlık hizmetleri yürütmektedir. Birçok projenin hazırlanması ve uygulanmasında görev almış, halen asıl olarak mimari proje ve uygulama alanında faaliyet yürütmektedir. Hasan Kıvırcık, 1992 yılında kurmuş olduğu MTM Mimari Tasarım ve Uygulama Merkezi Ltd. Şti. bünyesinde çeşitli iş ortakları ve mimar meslektaşlarıyla profesyonel çalışmalarına devam etmektedir.

DOÇ. DR. MURAT YURDAKUL, MADEN MÜHENDİSİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ BÖLÜM BAŞKANI

Doç.Dr. Murat Yurdakul 1999 yılı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü mezunudur. Yüksek lisans ve doktorasını yine aynı üniversitede doğal taş alanında tamamlamıştır. 2010-2012 yılları arasında Iowa State University’de (USA) doğal taş alanında çalışmalarını sürdürmüştür. Doğal taş (mermer, traverten, granit vb.) alanında çok sayıda ulusal ve uluslararası yayımlanmış makalesi ve uluslararası kongrelerde sunulmuş bildirileri bulunmaktadır. Yurt içi ve yurtdışı pek çok firmaya doğal taşın kesilebilirliğinden doğal taş ocakçılığına, iç ve dış mekanda taş seçimi ve mimaride taş kullanım özelliklerine kadar pek çok konuda danışmanlık yapmaktadır. Halen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde görev yapmaktadır.

NESLİHAN İMAMOĞLU

MİMAR, EDİTÖR

BİNAT İLETİŞİM

2012 yılında Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde lisans, 2019 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Programı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2012 yılından bu yana TAG Platform’da fiziksel çevre ve tasarım algısı üzerine çalışmalar yapıyor. 2013 yılında çalışmaya başladığı Binat İletişim ve Danışmanlık bünyesinde çeşitli iletişim ve organizasyon projelerinde, mimarlık yarışmalarında görev alıyor; VÇMD, bi_özet, BETONART ve Arredamento Mimarlık dergileri gibi basılı ve dijital yayınlarda editör olarak çalışıyor; bi_özet gayrimenkul gazetesinin ve b.kitap’tan çıkan BIM Terimleri Sözlüğü’nün yayın koordinatörlüğünü üstleniyor.

ÖNDER KUL, MİMAR

MİMARİSTUDİO

Önder Kul, 1997 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Ana Bilim Dalı, Yapı Bölümü’nde lisansüstü eğitimini tamamladı. 2006 yılında Mimar ve Yüksek Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Ayça S. Akkaya Kul ile Mimaristudio’yu kurdu. Ana gayesi özgün, çağdaş, kaliteli ve insan merkezli hizmet sunmak olan Mimaristudio çatısı altında, özellikle farklı ölçeklerde nitelikli yeni nesil çalışma mekanları ve ofisler, lab-ofisler, deneyimleme ve teknoloji merkezleri, kongre merkezi gibi farklı konularda projeler geliştirilmektedir. Projelerini uzun süredir üzerinde çalıştıkları "Well" kriterleri ve bununla bağlantılı Biyofilik Tasarım ve Hareket Temelli Çalışma yaklaşımları üzerine kurgulamaktadır. TMMOB Mimarlar Odası üyesi ve İdealist İç Mimarlık Derneği kurucu üyesi olan Önder Kul, yazıları ile farklı yayınlarda, davetli olarak da çeşitli üniversitelerde konuşmacı ve öğretim görevlisi olarak görev almaktadır.

DR. PINAR SİPAHİ, ÖĞRETİM ÜYESİ

YTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ

Mimarlık lisans ve lisansüstü eğitimlerini Yıldız Teknik Üniversitesi'nde, tasarım alanında yaptığı doktorasının bir yılını İtalya’daki Bologna Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Kamusal alan tasarımlarının yanı sıra, mimarlığın sosyal boyutu ve sinerji konuları ile ilgilenir. Çalışmaları İtalya, Japonya'da ve Kanada'da yaptığı sunumlarla uluslararası boyuta ulaşmıştır. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi’nde kadrolu Dr. Öğretim Üyesi’dir. 2018 yılında İtalya İstanbul Başkonsolosluğu ve Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, Instute of European Design Milano, Italian Trade Agency ve İtalyan Kültür Merkezi desteği ile organize edilen Italian Design Day’in moderatörlüğünü üstlenmiştir. 2019 Eylül ayından beri Yıldız Teknopark’ta Tasarım Danışmanı ve SatPark Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Küratörlüğünü dünyaca ünlü mimar Luca Molinari’nin üstlendiği Italian Design Days 2020 Türkiye etkinliğinin organizatörüdür ve Türkiye liderlerindendir.

RECEP COŞKUN BOZANLI

İSTANBUL MADEN İHRACATÇILARI BİRLİĞİ DENETİM KURULU ÜYESİ

1954’te İstanbul’da dünyaya gelen Recep Coşkun Bozanlı, Kabataş Erkek Lisesi’nin ardından İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını 1979 yılında İngiltere’de The College’da tamamladı. Tank Palet Fabrikası’nda Üretim Kontrol Kısım Amiri olarak başladığı meslek yaşamına Efeks Dış Ticaret A.Ş.’de İhracat Müdürü olarak devam etti. 1987 yılında Medaş Maden Endüstri Dış Ticaret ve Sanayi A.Ş’yi kurdu. Medaş 2011 yılına kadar Afyon Organize Sanayi’nde bulunan mermer işleme fabrikasında fayans üretimi yapmış tüm ürünlerini ihraç etmiştir. 2012 yılından bu yana yurt dışındaki projelere mermer ürünleri ihraç etmektedir.

DR. SALTUK ÖZEMİR

IŞIK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜM BAŞKANI

Işık Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanlığı’nı yürütmekte olan Saltuk Özemir, daha önce Gedik Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanlığı ve GSMF Dekan Yardımcılığı görevlerini yürütmüş olup, İTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık bölümlerinde de araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden mezun olan Özemir, birisi Thames & Hudson ve RCA Society’nin verdiği “Design Products Winner” ödülü ile MA tezinin “Distinction” kazanmış olduğu Royal College of Art, Design Products yüksek lisans programından, ötekisi de İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı’ndan olmak üzere iki yüksek lisans derecesine sahip olup, doktora derecesini ise İTÜ Mimarlık Tarihi programından almıştır.

SEZAİ ALKAN

İSTANBUL MADEN İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ

1973 yılında çırak olarak başladığı baba mesleğine bir yıl sonra 1974 yılında Fikirtepe Kadıköy semtinde atölye açarak devam eden Sezai Alkan bugün kurucusu olduğu Alkan Mermer’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. KASİAD Kastamonu Sanayi İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Sezai Alkan 2002-2006 yılları arasında İstanbul Ticaret Odası Mermer ve Doğal Taşçılar Komite Üyeliği ve sektörle ilgili bilirkişilik yaptı. 2004-2014 yılları arasında ise Tuzla Mermerciler OSB Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. Halen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

VEDAT ÖKSÜZ, ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ

İSTANBUL MADEN İHRACATÇILARI BİRLİĞİ TİM DELEGESİ

1972 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Vedat Öksüz Şişli Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü’nü tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 1993 yılında mezun oldu. Kısa bir süre aile şirketimiz olan Öksitaş Mermer firmasında çalıştıktan sonra Ceylan İnşaat’ta Intercontinental İstanbul projesinde Kesin Hesap ve Hakkediş Sorumlu Mühendisi olarak görev yaptı. Proje bitiminde Washington DC’de bir yıl süresince dil eğitimi aldı. Ardından Park Holding Park Enerji ve Endem Şirketler Grubu’nda çeşitli kademelerde görev aldı. 2002 yılında tekrar aile şirketinde çalışmaya başladı. Halen Öksitaş Mermer firmasında yönetici olarak görev yapıyor. 2013 yılından bu yana İstanbul Ticaret Odası 62 Nolu Mermer ve Madencilik Komitesi Başkanlığı ve son dönem Türkiye İhracatçılar Meclis Delegesi görevlerini yürütüyor.

ZAFER KAROĞLU, MİMAR

IGLO ARCHİTECTS

1986 yılında Kabataş Lisesi'nden, 1991 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Çeşitli mimarlık ofislerinde yürüttüğü çalışmaların ardından 2001 yılında Esen Akyar ile birlikte İstanbul’da Iglo Architects’i kurdu. Iglo Architects çatısı altında farklı sektörlerden gelen müşterileri için Türkiye'de ve yurt dışında mimari tasarım, proje ve uygulama hizmeti verdiği projeleriyle bugüne kadar pek çok yerli ve uluslararası ödüle layık görüldü.

DR. ZEYNEP YAZICIOĞLU HALU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ DEKAN YARDIMCISI

İstanbul Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Zeynep Yazıcıoğlu Halu lisans öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde tamamlamıştır. Yüksek Mimar ünvanını ve doktora derecelerini yine İTÜ Mimari Tasarım alanında almıştır. İstanbul Üniversitesi’ndeki görevine başlamadan önce Dresden TU, Project for Public Spaces, Yeditepe Üniversitesi, Aalto University ve İstanbul Medipol Üniversitesi mimarlık bölümlerinde araştırmacı ve öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Akademik çalışmalarının yanı sıra mimarlık pratiğine devam etmekte, mimari ve kentsel tasarım yarışmalarında kazanılmış ödülleri ve öneri projeleri bulunmaktadır. Akademik araştırma konuları arasında mimari tasarımda tasarım yöntemleri, tasarımda araştırma yöntemleri, konut araştırmaları, mimari tasarım eğitimi, mimarlık kuramı, insan-çevre-davranış ilişkileri bağlamında kent formu, kentsel mekan, yürünebilirlik ve kullanıcı katılımı sayılabilir. Bu konular kapsamında çok sayıda bilimsel makale ve kitabın yazarıdır.

banner2
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER