Destek Amortisör’den 60 ülkeye ihracat

Bursa’da 1987 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren başta otomotiv olmak üzere medikal, makine, mobilya ve çeşitli endüstriyel sektörlere yönelik yüzlerce çeşitte yılda 2,5 milyondan fazla amortisör imal eden MÜSİAD Bursa Şubesi üyesi Destek Amortisör, koronavirüs salgını döneminde üretimlerine ara vermeden faaliyetlerine devam ediyor.

Destek Amortisör’den 60 ülkeye ihracat

Toplam 180 çalışanın istihdam edildiği şirketler grubundaki Destek Amortisör, medikal sektöründe önemli işlere imza atıyor. Ülke genelindeki hastanelerde kullanılan yerli hasta yataklarında ve sedyelerinde yüzde 90’ında Destek Amortisör’ün ürettiği çeşitli Hidrolik Lift, Bloklift, Lift ve Destomat ürünleri kullanılıyor.

Destek Amortisör, Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 8 bin metrekarelik tesisinde Gazlı / Hidrolik Amortisör ve Hidrolik Lift üretiminin Türkiye’deki öncü firmaları arasında yer alıyor.

60 ÜLKEYE İHRACAT

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını döneminde üretimini ara vermeden sürdüren MÜSİAD Bursa Şubesi üyesi Destek Amortisör, gerek ana sanayide gerekse yedek parça sektöründe başta Avrupa ülkeleri ile Amerika olmak üzere toplamda 60 ülkeye ihracat gerçekleştirirken, son dönemde medikal ürün üretiminde de dikkatleri üzerine çekiyor.

“YÜZDE 90’I BİZİM ÜRÜNLERİMİZ”

Ülke genelindeki hastanelerde kullanılan yerli hasta karyolalarının, sedyelerinin ve yemek masalarının yüzde 90’ında Destek Amortisör’ün ürettiği çeşitli Hidrolik Lift, Lift ve Blokliftlerin kullanıldığını belirten MÜSİAD Bursa Şubesi üyesi Destek Şirketler Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Kamil Özkan, Koronavirüs salgını döneminde sokağa bedava bonus çıkma yasaklarının olduğu günlerde dahi izne tabi olarak üretim gerçekleştirdiklerini söyledi. Özkan, “Ülke genelindeki tüm hastanelerde kullanılan sedye ve hasta karyolasında ve yemek masaları ile ameliyathane mayo masalarında yerli üreticilerden alındıysa yüzde doksan bizim ürünlerimizdir” dedi.

“VARDİYA SAYISINI ARTIRDIK, RİSKİ DAĞITTIK”

Salgın başlangıcından itibaren vardiyalarda düzenlemeye gidildiğini ve 3 vardiya ile üretimin kesintisiz şekilde devam ettiğine işaret eden Kamil Özkan, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu dönemde birçok önlem aldık. Bunlardan ilki vardiya sayımızı 3’e çıkarmak oldu. 2 gece vardiyası ve 1 de gündüz vardiyası düzenledik, böylece olası bir riski dağıtmış olduk. Bunun haricinde daha birçok önlem aldık. Örnek vermek gerekirse; salgının başladığı ilk dönemlerde yemekhanemizi kapadık, girişlerde ateş ölçümlerine ve rutin sağlık kontrolerine başladık, servislerimizde düzenlemelerimizi yaptık” diye konuştu.

“HİDROLİK LİFTLER AR-GE İLE ELEKTRONİK OLACAK”

Firmanın her geçen yıl artan şekilde AR-GE çalışmalarına önem verdiğini kaydeden Kamil Özkan, “Bizim ürünlerimiz tamamlayıcı ürünler. Bizim sağladığımız parçalarla ekipmanlar daha da fonksiyonel hale geliyor. Yılda 5 patent başvurumuz oluyor. Şuan gazlı ve hidrolik ürünler imal ediyoruz. Bunun yanına elektrikli olanların da üretilmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Yaptığımız AR-GE çalışmaları ile kısa bir süre içinde elektrikli amortisör ve lift ürünlerini üretmeye başlayacağız. Şuana kadar 18’i uluslararası 22’si de ulusal patentimiz var” şeklinde konuştu.

Firma üretiminin yüzde 50’sinin ihracata yönelik olduğuna dikkat çeken Özkan, dünya genelinde 60 ülkede sektörün lider firmalarına ihracat yaptıklarını, bu süreçte herhangi bir düşüşün olmadığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2020, 21:38
banner2
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER