Burpol, başarısını ödülle taçlandırdı

Bursa Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında plastik atıkları yüksek teknoloji ve yenilikçi yöntemlerle doğaya zarar vermeden dönüştürerek ham madde olarak yeniden üretime kazandıran Türkiye’nin öncü markası Burpol Polimer Plastik, RePlast Eurasia Plastik Geri Dönüşüm Teknolojileri ve Hammadde Fuarı kapsamında Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın (PAGÇEV) düzenlediği “Plastik Geri Dönüşüm Ödül Töreni”nde “Yılın Otomotiv, Elektrik veya Elektronik Ürünü-Otomotiv ve Elektrik Ürünlerinde Kullanılan ve Geri Dönüştürülmüş Malzeme İçeren Plastik Parçalar” kategorisinde ödülün sahibi oldu.

Burpol, başarısını ödülle taçlandırdı

Plastik geri dönüşüm alanında Türkiye’de düzenlenen ilk uluslararası fuar olma özelliğine sahip TÜYAP RePlast Eurasia Fuarı’na 4 ülkeden 101 firma katıldı. Burpol Polimer Plastik, fuarda 11. Salon 1122 numaralı stantta ulusal ve uluslararası katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

YILIN ÖDÜLÜ BURPOL POLİMER PLASTİK'İN

Bursa Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Burpol Polimer Plastik, fuar paydaşlarından Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın (PAGÇEV) düzenlediği Plastik Geri Dönüşüm Ödül Töreni’nde “Yılın Otomotiv, Elektrik veya Elektronik Ürünü-Otomotiv ve Elektrik Ürünlerinde Kullanılan ve Geri Dönüştürülmüş Malzeme İçeren Plastik Parçalar” kategorisinde ödülün sahibi oldu. Ödülü Burpol Polimer Plastik Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Canbolat aldı.

Diğer taraftan; fuar kapsamında düzenlenen ve sektörün güçlü temsilcilerini bir araya getiren panelde bir konuşma yapan Burpol Polimer Plastik Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü İlkay Yıldırım, “Otomotiv Sektöründe Geri Dönüşüm Plastik Kullanımı ve Tedarik İmkanları” konulu sunumunu gerçekleştirerek, otomotiv sektörünün geri dönüşüm konusundaki ihtiyaç ve beklentilerinden bahsetti.

Avrupa Yeşil Mutabakatı 2050 Karbon Nötr hedefi kapsamında AB’nin döngüsel ekonomiye geçişi için önceliklendirdiği 7 alandan biri olan plastiklerin otomotiv sektörü için çok büyük bir girdi kaynağı olduğunu belirten İlkay Yıldırım, “2030 yılında Türkiye’de 2,5 milyon araç üretilmesi öngörülürken her araçta da ortalama 200 kg. geri dönüşüm plastik kullanılacağı varsayılıyor. Bu sebeple sadece Türkiye’deki otomotiv sektörünün geri dönüşüm ham madde ihtiyacı yaklaşık olarak yıllık 500 bin tondur” dedi.

Otomotiv firmalarının hedeflerini, her yıl sunulan “Sürdürülebilirlik Raporları” ile gözlemleyebildiklerini ifade eden İlkay Yıldırım, “Bu raporlar neticesinde otomotiv sektöründe kullanılan plastiğin; 2030 yılında yüzde 25, 2035’de ise yüzde 30 geri dönüştürülmüş plastik olması gerekmektedir. Hatta kullanılan geri dönüştürülmüş plastiğin de tüketici atıklarından oluşması ve en az yüzde 25 kadarının da ömrünü tamamlanmış araçlardan geri kazanılmış olması gibi ciddi hedefleri bulunmaktadır” diye konuştu.

ÜRETİMDE SEKTÖRÜN 1 NUMARASI

Burpol Polimer Plastik’in post-endüstriyel plastik atıklardan ürettiği plastik ham maddelerden otomotiv parçalarının üretildiğini vurgulayan İlkay Yıldırım, “Granül haline getirdiğimiz ham maddelerden, düşük emisyon, yüksek performanslı ve yüksek darbe dayanımlı özellikler başta olmak üzere; iç ve dış döşeme parçaları, kapı paneli, konsol parçaları, koltuk parçaları, b sütunu - c sütunu iç parçaları, torpido gözü ve torpido gözü kapağı, ön kapı eşiği, arka kapı eşiği, merkez direk kaplama, şanzıman kapağı, direksiyon kutusu, el freni kapağı ve alet kutusu üretimi yapılıyor” şeklinde konuştu.

Konuşmasında son olarak sürdürülebilir bir dünya için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Burpol Polimer Plastik Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü İlkay Yıldırım, “Plastik kirliliğiyle mücadeleye ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmaya ilk günkü heyecanla devam edeceğiz. Küresel bir sorun haline gelen plastik kirliliği sorununu hep birlikte çözebiliriz. Burpol Polimer Plastik olarak daha temiz ve sağlıklı bir dünya için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2024, 20:48
banner2
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER