2023 yılında ihracatta mevcudu korumak başarı

BİRLİKLER

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi: " 2022 yılı Ukrayna ve Rusya savaşı, enerji krizi, resesyon ihtimali, ekonomik belirsizlik nedeniyle hem küresel ekonomi için bir dönüm noktası hem de ekonomik krizin Türkiye’nin merkezine yerleştiği bir yıldı" dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi yaptığı açıklamada Ege İhracatçı Birlikleri'nin 2022 yılını değerlendirdi ve 2023 yılında dair beklentilerini dile getirdi. 

Jak Eskinazi'nin açıklaması şöyle:

Ege İhracatçı Birlikleri olarak 2022 yılı için belirlediğimiz 18 milyar dolar ihracat hedefimize Temmuz ayında ulaştık. Ancak 2022’nin ikinci yarısında ihracat artış hızımız düştü. Aylık bazda yüzde 29 artışlardan yüzde 7’lere geldik. Ekim ayında ihracat performansında 2021 yılı Ekim ayının gerisinde kaldık. 2022 yılı Ocak-Kasım döneminde ihracatımızı yüzde 12,7 yükselterek 16 milyar 631 milyon dolar rakamına ulaştık. Son 1 yıllık dönemde de yüzde 13,6 ivmeyle 18 milyar 189 milyon dolarlık ihracatımız var. Son bir yılda tarım ihracatımız yüzde 17 artışla 6,6 milyar dolar, sanayi ihracatımız yüzde 9 artışla 10,3 milyar dolar, madencilik sektörümüzün ihracatı ise yüzde 12 artışla 1,2 milyar dolar oldu.  Aralık ayı 24 günlük rakamlara göre performansımız geçen dönemle aynı 1 milyar 275 milyon dolarlık ihracatımız var.

OCAK-KASIM DÖNEMİ

Ocak-Kasım döneminde 218 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştirdik. 137 pazara ihracatımızı artırdık. Almanya yüzde 8 artışla 1,7 milyar dolar, ABD yüzde 14 artışla 1,3 milyar dolar, İtalya yüzde 4 artışla 960 milyon dolarla ihracatımızda ilk sıradaki ülkeler. 11 ayda Asya ve Okyanusya ülkelerine 1,1 milyar dolarlık ihracat yaptık.  Ticaret Bakanlığımızın da desteği ile “Uzak Ülkeler Stratejisi” doğrultusunda, özellikle dünyanın en büyük ithalatçısı ABD, Çin, Asya-Okyanusya ülkeleri, Afrika kıtası özelinde çalışmalarımız devam edecek. Pandemi sonrası küresel ticarette bölgeselleşme ve yakın coğrafyadan tedarik dünya gündemindeki iki önemli başlık. En önemli dış ticaret ortağımız olan Avrupa Birliği ülkelerine 2022 yılı Ocak-Kasım döneminde yüzde 12 artışla 7 milyar 664 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Avrupa Kıtası ise ihracatımızdan toplamda yüzde 52 pay alıyor ve 8 milyar 783 milyon dolar ihracatımız var. 

AVRUPA BİRLİĞİ VE YEŞİL MUTABAKAT

Avrupa Birliği, Yeşil Mutabakat kapsamında sürdürülebilirliğin çeşitli alanlarında hem kendi piyasasını hem de ticaret ortaklarını etkileyecek birçok eylemin hazırlığı içerisinde. İhracatçılar için en önemli olanı Sınırda Karbon Vergisi (CBAM) düzenlemesi. Sektörlerimizin yeni düzenlemelerden en az şekilde etkilenmesi için birçok yatırımın hayata geçmesi gerekiyor. Öncelikli olarak acil dönüşüme ihtiyacı olan karbon-yoğun sektörlerden başlayarak, AB ile ticaretimizde yüksek payı olan diğer sektörleri (tekstil gibi) desteklenmesi gerekiyor. Bu süreçte, sadece AB stratejisinden derhal etkilenen sektörlere değil, gelecekte etkilenecek potansiyel sektörlerin de farkındalıklarının artırılması ve teknik kapasitelerinin geliştirilmesi elzem. İzmir gıdadan sanayiye, yenilenebilir enerjiden dijitalleşme ve sürdürülebilir inovasyona kadar güçlü altyapısı olan firmalara sahip bir kent. 

Yenilenebilir enerji kullanımının ve enerji verimliliği uygulamalarının yaygınlaştırılmasının temel önceliğimiz olması gerektiğini düşünüyorum. Mevzuat ve stratejilerimizi kurgularken bu iki alana odaklanmak yerinde olacaktır. Bu kapsamda, Birliklerimizin Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ticaret Bakanlığına yaptığı öneri çerçevesinde, tüm firmalarımızın sürdürülebilirlik harcamalarına yönelik kapsamlı destek mekanizmalarının hayata geçirilmesi önem taşıyor. Demir demirdışı metaller, konfeksiyon, tekstil ve tarım sektörlerimiz Sürdürülebilirlik UR-GE projeleriyle firmalara düşük karbonlu üretim modelini benimsemeleri ve geçiş sürecine hızlı bir şekilde ayak uydurmaları amacıyla destek veriyor. İzmir, hem yenilenebilir enerji kaynaklarının hem de ana ve yan sanayide faaliyet gösteren şirketlerin kümelenmesiyle Türkiye’nin yenilenebilir enerjiye geçişinde kilit bir rol oynuyor. İzmir Kalkınma Ajansımızın İzmir’in yenilenebilir ve temiz enerjide özelinde proje ve teknoloji üssü olması yönünde çok ciddi çalışmaları var. EİB bünyesinde kurmayı planladığımız Yenilenebilir Enerji Ekipmanları ve Hizmet İhracatçıları Birliği, Türkiye'ye yatırım yapmayı düşünen uluslararası sermaye için de referans noktası olacak. Ülkemizin ilk Yenilenebilir Enerji Ekipman ve Hizmet İhracatçıları Birliği'nin kurulması için girişimlerimize devam ediyoruz. Navlun krizi ve pandemi dolayısıyla yakaladığımız ihracat avantajını kur üzerindeki baskı ile kaybetsek de ülkemizin bu avantajının sürekli hale gelmesi için lojistik ve diğer alanlarda atması gereken adımlar var. İzmir Kemalpaşa'da kurulması planlanan Lojistik Merkeziyle ilgili 3 STK ortak çalışıyoruz. Burası hızlı bir şekilde devreye girdiğinde İzmir lojistik üs haline gelecek. En önemli avantajlarımızdan biri Türkiye’de organik üretim ve ihracat Ege İhracatçı Birlikleri öncülüğünde 32 yıl önce İzmir’den başladı.

FAALİYETLER 

Ülkemizin organik ürün ihracatının yüzde 75’ini gerçekleştiren Egeli ihracatçılar olarak gerek, akademinin gerek ulusal/uluslararası paydaşlarımızın işbirliğiyle hem İyi Tarım Uygulamaları hem organik üretim ile ilgili birçok projeye yatırım yapıyoruz. Bölgemizde organik pamuk üretimi, better cotton, rejeneratif pamuk gibi sürdürülebilir pamuk üretimi yoğun bir şekilde yapılıyor. “GMO FREE Turkish Cotton” Türk tekstil sektörüne ayrıcalıklı bir marka yaratarak Türk pamuk üretimine dünyada önemli bir statü sağladı. Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı birçok satıcı, çok kanallı stratejilere yatırım yapıyor.  2021'de, son 12 ayda online olarak en az bir satın alma işlemi gerçekleştiren tüketicilerin yüzdesi, ABD'de nüfusun %74'üne, Birleşik Krallık'ta %81'e ve Çin'de %69'a yükseldi.  Geçen sene çalışmalarına başladığımız Egeli ihracatçıların dijital pazaryeri “eib.li”portalının çalışmalarını bitirip, küresel yeni bir online ticaret kanalı haline getirmeyi planlıyoruz. Yakında Metaverse altyapısında da yeni projelerimiz olacak. Çin ile ilgili bir e-ticaret platformu için çalışmalarımız son safhaya geldi. Pandemi ve savaş nedeniyle enerji maliyetlerindeki artış, parite kaybı, finansmana erişimde sorun yaşayan ihracatçılar olarak Türkiye’deki ekonomik kriz ile birlikte maliyet hesabı yaptığımızda sipariş alamaz noktaya geldik. Enflasyon, faiz, kur baskısı, ücret artışı sarmalına yol açan yanlış mali politikaların 2023’de sonuçlarının ağır olacağı kesin. Yatırım güven ortamında öngörülebilir bir ortamda olur. 2024’e kadar iyimser bir tablo çizmek çok zor. Devletin tüm kesimleri koruyacak adımları ivedilikle atmasını istiyoruz. Mevcut kur-faiz politikası birçok sektörün ihracatta rekabetçiliğini olumsuz etkiler

konuma geldi. Bu ortam değişmezse 2023 yılında ihracat rakamlarında mevcudu korumak bile başarı olacak. İhracat rakamlarında gerilemenin yaşanmasını kaçınılmaz olarak değerlendiriyoruz.

Yorumlar (132)

Smassuct 1 Yıl Önce

İnternetteki en iyi finansal robotu deneyin. http://go.hojagoak.com/0j35

Smassuct 1 Yıl Önce

Robotun tek bir tıklaması size binlerce dolar getirebilir. http://go.hojagoak.com/0j35

Smassuct 1 Yıl Önce

Herkes bu Botu dava ederek istediği kadar kazanabilir. http://go.hojagoak.com/0j35

Smassuct 1 Yıl Önce

Ailenize parayı yaş olarak verin. Robotu çalıştırın! http://go.hojagoak.com/0j35

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu program ile dizüstü bilgisayarınızı bir finansal araç haline getirin. http://go.hojagoak.com/0j35

Smassuct 1 Yıl Önce

Robotu çalıştır ve sana para getirmesine izin ver. http://go.hojagoak.com/0j35

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu finansal robotu kullanarak kendinizi gelecekte zenginleştirin. http://go.hojagoak.com/0j35

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal Robotun finansal piyasadaki arkadaşınız olmasına izin verin. http://go.hojagoak.com/0j35

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu finansal robotu kullanırsanız gelecek hakkında endişelenmenize gerek yok. http://go.hojagoak.com/0j35

Smassuct 1 Yıl Önce

Dikkat! Finansal robot size milyonlar getirebilir! http://go.hojagoak.com/0j35

Smassuct 1 Yıl Önce

Birkaç dakika içinde 1 dolardan 1000 dolar kazanın. Finansal robotu hemen çalıştırın. http://go.hojagoak.com/0j35

Smassuct 1 Yıl Önce

Çoğu başarılı insan zaten Robot kullanıyor. Musun? http://go.hojagoak.com/0j35

Smassuct 1 Yıl Önce

Vay canına! Bu Robot çevrimiçi bir kariyer için harika bir başlangıç. http://go.hojagoak.com/0j35

Smassuct 1 Yıl Önce

Cüzdanı kalınlaştırmanın en hızlı yolu burada. http://go.hojagoak.com/0j35

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu finansal robotu kullanırsanız gelecek hakkında endişelenmenize gerek yok. http://go.hojagoak.com/0j35

Smassuct 1 Yıl Önce

Herkes bu Botu dava ederek istediği kadar kazanabilir. http://go.hojagoak.com/0j35

Smassuct 1 Yıl Önce

Çaba ve beceri olmadan ek para kazanın. https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

Robotun tek bir tıklaması size binlerce dolar getirebilir. https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

Robotla yatırım yaparken paranızın büyümesini izleyin. https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal bağımsızlık herkesin ihtiyacı olan şeydir. https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

7/24 sizin için çalışan otomatik Bota göz atın. https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal bağımsızlık için acele eden herkes için en iyi yol. https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

En iyi çevrimiçi yatırım aracı bulunur. Daha fazla bilgi edinin! https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

Herkes için ek gelir. https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

Robot, kazanmak isteyen herkes için en iyi çözümdür. https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

Dikkat! Burada çevrimiçi para kazanabilirsiniz! https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

Çoğu başarılı insan zaten Robot kullanıyor. Musun? https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

İnternetteki en iyi finansal robotu deneyin. https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

7/24 sizin için çalışan otomatik Bota göz atın. https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

Sadece bu robotu kullanarak her hafta binlerce dolar kazanmaya başlayın. https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

Ek gelir tüm dünyada herkes için artık kullanılabilir. https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

Robotu kullanırsanız internette para kazanmak kolaydır. https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal Robot uyurken bile sizin için çalışıyor. https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

Tüm gece boyunca para kazanmak için uyanık kalmam gerek. Robot fırlatma. https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu robotu kullanan herkes için ek gelir mevcuttur. https://ced.worldnews.biz.pl/Alits

Smassuct 1 Yıl Önce

Paraya ihtiyacı olan herkes bu Robotu denemeli. https://newsworld.biz.pl/link

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal bağımsızlık için acele eden herkes için en iyi yol. https://newsworld.biz.pl/link

Smassuct 1 Yıl Önce

Bilgisayarınızı kazanç aracı haline getirin. https://newsworld.biz.pl/link

Smassuct 1 Yıl Önce

Burada çevrimiçi çalışarak her hafta binlerce dolar kazanın. https://newsworld.biz.pl/link

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu robotu kullanan herkes için ek gelir mevcuttur. https://newsworld.biz.pl/link

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal Robot, ağdaki en etkili finansal araçtır! https://newsworld.biz.pl/link

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal Robot, ağdaki en etkili finansal araçtır! https://newsworld.biz.pl/link

Smassuct 1 Yıl Önce

Emekliler için en iyi çevrimiçi iş. Yaşlılığınızı zenginleştirin. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Biraz daha paraya mı ihtiyacın var? Robot onları çok hızlı kazanacak. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu soğuk kışın evde kalarak internetten para kazanın. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Binlerce dolar kazan. Hiçbir şey ödemeyin. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Ailenize parayı yaş olarak verin. Robotu çalıştırın! https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal istikrarınızı nasıl artıracağınızı biliyoruz. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Birkaç dakika içinde 1 dolardan 1000 dolar kazanın. Finansal robotu hemen çalıştırın. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Başarı formülü bulunur. Bu konuda daha fazla bilgi edinin. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal robot zengin insanların en iyi arkadaşıdır. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Sadece tek bir tıklama paranızı gerçekten hızlı bir şekilde büyütebilir. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Çaba ve beceri olmadan ek para kazanın. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal Robotu kullanırsanız paranız 7/24 büyümeye devam eder. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Para kazan, savaş değil! Finansal Robot ihtiyacınız olan şey. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Hala milyoner değil misin? Hemen düzelt! https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Sadece tek bir tıklama paranızı gerçekten hızlı bir şekilde büyütebilir. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Dolarınızı Robota emanet edin ve 100 dolara nasıl ulaştığını görün. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Evde oturarak dolar kazan. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Kovulursan endişelenme. Çevrimiçi çalışın. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal Robot uyurken bile sizin için çalışıyor. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Cecilcoany 1 Yıl Önce

Download FLAC/MP3/Labels/Clips: https://0daymusic.org * Reseller payment method: Neteller, Bitcoin, Skrill, Webmoney, Perfect Money * Server's capacity: 186 TB MP3/FLAC, Label, LIVESETS, Music Videos. * More 15 years Of archives. * Support for FTP, FTPS, SFTP and HTTP, HTTPS. * No waiting time, no captcha, no speed limit, no ads. * Files that are never deleted, save time and money. * Overal server's speed: 1 Gb/s. * Updated on daily scene music releases: 0day and old music. * Easy to use: Most of genres are sorted by days.

Smassuct 1 Yıl Önce

Para kazan, savaş değil! Finansal Robot ihtiyacınız olan şey. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal robot uyurken sana para getirmeye devam ediyor. https://Alits.newsworld.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Paraya mı ihtiyacınız var? Buraya kolayca getir! Robotu çalıştırmak için buna basmanız yeterli. https://Alits.world4news.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu Botu kullanarak internette para kazanın. Gerçekten işe yarıyor! https://Alits.world4news.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

7/24 sizin için çalışan otomatik Bota göz atın. https://Alits.world4news.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Robot, finansal bağımsızlık arayan herkes için en iyi yoldur. https://Alits.world4news.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal Robotu kullanarak çevrimiçi çalışmanıza başlayın. https://Alits.world4news.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu Robotu kullanırsanız bilgisayarınız size ek gelir getirebilir. https://Alits.world4news.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Sadece bu robotu kullanarak her hafta binlerce dolar kazanmaya başlayın. https://Alits.world4news.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Gelir için sabırsızlanıyor musunuz? Online olmak istiyorum. https://Alits.world4news.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Sadece bu robotu kullanarak her hafta binlerce dolar kazanmaya başlayın. https://Alits.world4news.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Ailenize parayı yaş olarak verin. Robotu çalıştırın! https://Alits.world4news.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Bugün para kazanmaya başlamak için en iyi yatırım aracını başlatın. https://Alits.world4news.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Herhangi bir çaba ve beceri olmadan 7/24 para kazanın. https://Alits.world4news.biz.pl/Flique

Smassuct 1 Yıl Önce

Dikkat! Burada çevrimiçi para kazanabilirsiniz! https://fqxtzbiyr.com/14?r=35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Çaba ve beceri olmadan ek para kazanın. https://fqxtzbiyr.com/14?r=35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Bir çocuk bile bugün 100 dolar kazanmayı biliyor. https://fqxtzbiyr.com/14?r=35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Robot, kazanmak isteyen herkes için en iyi çözümdür. https://fqxtzbiyr.com/14?r=35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal bağımsızlık herkesin ihtiyacı olan şeydir. https://fqxtzbiyr.com/14?r=35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Robotun 1 dolarlık yatırımdan nasıl 1000 dolar kazandığını görün. https://fqxtzbiyr.com/14?r=35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Bir çocuk bile bugün 100 dolar kazanmayı biliyor. https://fqxtzbiyr.com/14?r=35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal robot, gelirinizi yönetmek ve artırmak için harika bir yoldur. https://fqxtzbiyr.com/14?r=35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu Robotu kullanırsanız para kazanmak son derece kolay olabilir. https://fqxtzbiyr.com/14?r=35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Çaba harcamadan ek para kazanın. https://fqxtzbiyr.com/14?r=35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu finansal robotu kullanarak kendinizi gelecekte zenginleştirin. https://fqxtzbiyr.com/14?r=35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu Robotu kullanırsanız çevrimiçi iş gerçekten etkili olabilir. https://fqxtzbiyr.com/14?r=35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Çevrimiçi gelir, başarının anahtarıdır. https://fqxtzbiyr.com/14?r=35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Gelir için sabırsızlanıyor musunuz? Online olmak istiyorum. https://fqxtzbiyr.com/14?r=35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal robot herkesin istikrarını ve gelirini garanti eder. https://fqxtzbiyr.com/14?r=35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Robotu çalıştırırken artık çalışmanıza gerek yok! https://fqxtzbiyr.com/14?r=35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Harika bir kar elde etmenin en yeni yoluna göz atın. https://fqxtzbiyr.com/14?r=35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Paraya mı ihtiyacınız var? Burada kolayca anladın mı? https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Bir çocuk bile bugün bu robotun yardımıyla 100 dolar kazanmayı biliyor. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Robotun 1 dolarlık yatırımdan nasıl 1000 dolar kazandığını görün. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Paraya mı ihtiyacınız var? Buraya kolayca getir! Robotu çalıştırmak için buna basmanız yeterli. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal Robot, şimdiye kadarki 1 numaralı yatırım aracıdır. - Anlaşıldı! https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu finansal robotu kullanarak kendinizi gelecekte zenginleştirin. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Bilgisayarınızı kazanç aracı haline getirin. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal Robotu kullanırsanız para kazanmak çok kolaydır. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Para kazan, savaş değil! Finansal Robot ihtiyacınız olan şey. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Robotla yatırım yaparken paranızın büyümesini izleyin. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Tüm gece boyunca para kazanmak için uyanık kalmam gerek. Robot fırlatma. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu program ile dizüstü bilgisayarınızı bir finansal araç haline getirin. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal robot herkesin istikrarını ve gelirini garanti eder. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Yatırımsız büyük gelir elde edilebilir. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Hiç para var mı? İnternetten kazan. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Hala milyoner değil misin? Hemen düzelt! https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Sizi zengin edebilecek yeni finansal araca göz atın. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu finansal robotu kullanarak kendinizi gelecekte zenginleştirin. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal Robotu kullanırsanız paranız 7/24 büyümeye devam eder. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu Robotu kullanırsanız bilgisayarınız size ek gelir getirebilir. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Zenginler zengindir çünkü bu robotu kullanırlar. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Binlerce dolar kazan. Hiçbir şey ödemeyin. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal bağımsızlık herkesin ihtiyacı olan şeydir. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu robot size 7/24 para getirebilir. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Ek gelirle istediğiniz her şeyi satın almaktan çekinmeyin. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu Botu kullanarak internette para kazanın. Gerçekten işe yarıyor! https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Evde kalarak dolar kazan ve bu Botu başlat. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Finansal Robotun finansal piyasadaki arkadaşınız olmasına izin verin. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu Robotu kullanırsanız bilgisayarınız size ek gelir getirebilir. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Sizi zengin edebilecek yeni finansal araca göz atın. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Geleceğimizi nasıl zenginleştireceğimizi biliyoruz ve siz biliyor musunuz? https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Sadece tek bir tıklama paranızı gerçekten hızlı bir şekilde büyütebilir. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Çaba harcamadan ek para kazanın. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Otomatik robot, finansal bağımsızlık için en iyi başlangıçtır. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Nasıl zengin olunacağını biliyoruz ve siz biliyor musunuz? https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Bu Robotu yedikten sonra her doların 100 dolara dönüşebilir. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Evde kalarak dolar kazan ve bu Botu başlat. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

Smassuct 1 Yıl Önce

Başarı formülü bulunur. Bu konuda daha fazla bilgi edinin. https://iujxnsp.com/27?r=yuqrebng35846

http://kheymomo.blogspot.com 7 Ay Önce

do you already know the vaccines you should give to your new babies come on and visit my site to find out http://kheymomo.blogspot.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.